skip to Main Content

Zakelijke taaltrainingen op maat

Zakelijke taaltrainingen op maat

Tijdens een zakelijke maatwerktraining leert u precies wat u nodig heeft in de vreemde taal. Een maatwerktraining houdt namelijk in dat deze volledig is aan te passen aan uw wensen, leerdoelen, vakgebied, budget en de beschikbare tijd. Weet u niet goed wat uw leerdoelen precies zijn? Maakt u zich geen zorgen. Samen brengen we de benodigde leerdoelen in kaart tijdens de intake. Hieronder vindt u ook wat voorbeelden.

Inhoud maatwerktrainingen

In de trainingen wordt aandacht besteed aan zowel functiespecifiek als branchespecifiek taalgebruik in de vreemde taal, zodat u het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen. Daarnaast zal er ook altijd aandacht besteed worden aan culturele verschillen en interculturele communicatie op de werkvloer of met klanten. De trainingen kunnen op elk niveau aangeboden worden, van beginners tot ver gevorderden.

Een paar voorbeelden…

 • Belt u of e-mailt u veel met buitenlandse klanten?
  > We helpen uw gespreks- en schrijfvaardigheid op die punten te verbeteren.
 • Gaat u binnenkort op zakenreis naar het buitenland en wilt u een goede indruk achterlaten?
  > Wij helpen u met alle taal- én culturele aspecten die u hierbij nodig heeft.
 • Wilt u graag actiever deelnemen aan vergaderingen of onderhandelingen in de vreemde taal?
  > Wij trainen u om uw standpunt goed te onderbouwen en effectiever te onderhandelen.
 • Wilt u beter leren presenteren?
  > Wij helpen u een pakkend verhaal over te brengen in de vreemde taal.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden voor een zakelijke taaltraining op maat. U kunt ook inspiratie opdoen bij onze standaard zakelijke taaltrainingen, ook die zijn op maat te maken. Neemt u gerust contact op met De Taaldienst voor meer informatie.

tolkdiensten

Stappenplan

Een maatwerktraining begint met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek worden de leerdoelen en het taalniveau besproken. Na afloop van de intake wordt een trainingsopzet gemaakt. Daarin staan (in ieder geval) de volgende zaken beschreven:

 • de duur van de training
 • de leerdoelen
 • het niveau van de cursist
 • een globale opzet van de inhoud van de lessen
 • de kosten van de training

N.B. Voor de intake en de trainingsopzet worden kosten in rekening gebracht.

Locatie

Zakelijke taaltrainingen worden standaard incompany (dus bij het bedrijf zelf) of online gegeven. Wilt u toch liever op een andere locatie dan het bedrijf de training volgen, dan kan dat ook geregeld worden. Geef dit dan aan bij de intake.

Duur en groepsgrootte

U kunt De Taaldienst inschakelen voor zowel korte trainingen als cursussen voor langere duur, zowel individueel als in een groep.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in een zakelijke maatwerktraining en wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neemt u dan contact op met De Taaldienst.

Meer weten?

Wilt u meer weten over  één van de taaltrainingen?
Neem dan vrijblijvend contact op met De Taaldienst voor meer informatie.

Back To Top
Open chat